Idei pentru lectii atractive ?>

Idei pentru lectii atractive

Asa cum se deruleaza lectiile in cele mai multe scoli este plictisitor pentru elevi. Ei au la indemana multe resurse informationale. Cred ca pe langa informatie noi, profesorii, trebuie sa le aratam cum sa foloseasca aceste resurse.

E adevarat ca multi dintre noi nu stim foarte bine cum sa facem asta. De aceea trebuie sa incercam mereu sa gasim noi idei de activitati distractive cu elevii nostri.

Internetul si tehnica IT ne ofera un sprijin deosebit. Nu doar scrierea unui material in word sau o prezentare ppt… Folosirea unor tehnici variate au mai mult succes.

Internetul ne ofera o varietate de filme care se pot descarca. In engleza sau nu. Personal consider ca si daca sunt intr-o limba straina,  cel mai adesea in engleza,  o secventa de film de 3 min, ajuta la obisnuirea cu limba respectiva. In plus, tot pe internet exista filme cu traduceri.

Iata mai jos cateva filme scurte:

  1. La inceput de an scolar sau la final, pentru a arata cat de frumoasa este chimia va recomand „The magic of chemistry” – experimente realizate in laboratorul de chimie al unui liceu.

2. Poti utiliza filmulete scurte de pe youtube. De exemplu pentru a ilustra taria acidului sulfuric poti descarca „Boating on acid” (cu barca pe un lac de acid), un filmulet de cateva minute, foarte impresionant …

3. O alta varianta ar fi cantecelul amuzant  „The elements” (Elementele):

4. Deosebit de spectaculoasa este descompunerea tiocianatului de amoniu:

Acestea fiind doar cateva din materialele pe care le folosesc ori cate cate ori am prilejul pentru a arata elevilor cat de frumoasa si interesanta este chimia. Pe viitor am sa completez cu alte materiale asemanatoare dar si cu modul in care sa fie introduse in lectie.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.