Scoala digitala – „Show, do not just tell” ?>

Scoala digitala – „Show, do not just tell”

Din data de 11 martie suntm intr-o altfel de scoala, una digitala. Ce facem? Suntem nevoiti sa facem o altfel de scoala, care inainte era doar de o saptamana iar acum s-a lungit pe o perioada mult mai mare.

Atat noi cat si elevii cauta sa se adapteze noi situatii. Personal, disciplina mea fiind chimie, am cautat sa gasesc acele informatii atractive despre chimie, experimente interesante, sau care pot fi facute acasa. In plus suntem bombardati cu tot felul de site-uri de platforme care mai de care interesanta si pe care nici nu mai stii  cum sau cand sa o folosesti.

Am inceput cu inceputul, cu ceva mai simplu … cu WhatsApp-ul, apoi am accesat si eu o platforma unde incet incet elevii au intrat si au lucrat. In acelasi timp am cautat sa aflu de la altii cum se descurca in aceasta perioada si am audiat cateva webinarii (seminarii in varianta digitala). La acestea se atragea atentia asupra faptului ca pentru cei mai multi, atat profesori, cat si elevi, trecerea in online, fiind destul de brusca, este de recomandat sa facem participarea elevilor cat mai atractiva.

Am gasit o reclama care mi se pare sugestiva: „Show, do not just tell”. Cu siguranta elevilor le plac mai mult imaginile. De acceea este mai bine sa gasim in lectiile noastre imagini care sa sugereze ceea ce dorim sa le prezentam. De asemenea un alt sfat era acela de a folosi chestionare, sondaje, rebusuri, aritmogrife. Acestea sunt mult mai atractive si placute pentru elevi. Acestea se pot realiza cu wordwall.net. Pentru sondaje in timp real recomand Kahoot.com si Mentimeter.com.

Pentru imagini gratuite va recomand pixabay.com

mult succes

Comments are closed.
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.