Poți învăța orice, dar nu oricum. ?>

Poți învăța orice, dar nu oricum.

La disciplinele din categoria STIINTE, adica chimie, fizica si biologie cel mai placut se invata din experimente si … mai nou experimente virtuale, sau jocuri virtuale, jocuri care implica tehnologia IT, utilizarea diverselor echipamente IT –  calculator, laptop, tableta, ipod, etc.

Sunt multe variante in mediul online si odata cu perfectionarea programelor IT si a echipamentelor se gasesc noi metode de a preda continuturile disciplinelor mentionate mai sus.

La o cautare pe internet, pe youtube, se gasesc o multime de filme despre orice lectie din aceste discipline. De asemeni pentru cei care vor sa foloseasca jocurile, puzzelurile  sunt multe filme care te invata ce si cum.

Am participat acum cativa ani la un curs despre utilizarea tehnicilor IT, cursul e-chimie, care mi-a deschis apetitul pentru a transforma lectiile mele cu ajutorul tehnologiei digitale. Am incercat multe variante, multe metode dar inca nu am gasit metoda ce mai buna, inca adaptez ce am deja in functie de nivelul clasei, sau de ce nu, de inspiratia de moment.

Nu am neglijat nici partea experimentala directa, in clasa. Am reusit chiar sa le combin pe amandoua intr-o singura ora.

Mult succes celor care fac experimente si celor care  lucreaza cu tehnicile IT. Merita oricare din ele, sunt foarte apreciate de elevi.

Comments are closed.
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.