Aparate foto la purtator ?>

Aparate foto la purtator

Suntem în secolul XXI şi echipamentele electronice sunt cele mai căutate şi utilizate de noua generaţie. Copiii născuţi după anul 2000, adică în secolul XXI nici nu îşi pot închipui lumea fără telefon, tableta sau calculator. Toateabstract-19175_1920 aceste aparate se pare ca se miniaturizează din ce în ce mai mult. De pildă, telefonul înclude multe şi alte funcţii care erau destinate calculatorului sau aparatului foto şi camerei video.

De curând am citit o informaţie care mi-a atras atenţia: “dacă ochiul omului ar fi o cameră foto ea ar avea 576 de megapixeli ”.

Un telefon  mai puţin performant are 5 Mp, iar unul super performant (un iPhone) are 12 Mp. Compararea acestor cifre ne arată cât de performant este ochiul nostru. Avem deci o cameră foto la purtător, ea păstrează imaginile în fotografii şi filme video în ….creier. Din păcate nu le putem trimite unui alt dispozitiv pentru a le printa aşa cum face aparatul foto al telefonului.

Dar…. asa cum, în urma cu 30 ani nici nu ne puteam imagina ca vom avea un iPhone şi internet cu care să vorbim instant în celalalt colţ al lumii, tehnicienii şi inginerii vor găsi soluţii ingenioase care în mod sigur ne vor uimi.

Să sperăm că apucăm să trăim să le vedem şi noi, cei din generaţia născută în … secolul trecut.

Comments are closed.
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.