Energia chimica si energia electrica ?>

Energia chimica si energia electrica

La fizica si chimie invatam ca nimic nu se pierde totul se transforma. Iar aceasta transformare o vedem permanent in jurul nostru dar nu ne dam seama de ea. battery-1109088_1920

Acum voi vorbi despre baterii si acumulatori. Acestea fac transformarea de care este vorba in titlu. Le intalnim la tot pasul: telefoane, ceasuri, incarcatoare de telefon, automobile etc. Poate ca multi dintre voi stiti ca sunt diverse prototipuri de masini care folosesc energia electrica, deoarece sunt nepoluante. Varianta ideala ar fi sa se obtina Hidrogen si Oxigen din apa iar acestea sa reactioneze in motor si sa refaca APA (H2O) si sa produca energie pentru miscarea masinii.

Pana la acel moment …….  in cautarile mele am gasit ceva foarte interesant. O baterie, adica un dispozitiv de produce curent electric, care foloseste o ….. ciuperca! Da. Cercetatorii de la Purdue University au identificat ciuperca Tyromyces fissilis, din care se obtin fibre de carbon pentru unul din electrozii necesari bateriei.

De ce este interesant acest lucru?….Pentru ca prin folosirea acestor fibre se imbunatateste functionarea bateriei, se produce mai mult curent electric. Si cum nevoia de curent electric este tot mai mare…..solutia este binevenita.

Sursa: http://www.thelatestnews.com/remarkable-batteries-made-wild-mushrooms/

 

Comments are closed.
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.