Elevii nu mai citesc …dar noi?….mai citim ? ?>

Elevii nu mai citesc …dar noi?….mai citim ?

O întrebare binevenită, cred! Ne punem mereu problema că elevii noştri nu mai citesc, dar oare noi, părinţi sau profesori mai citim? Sincer … destul de puţin, cred. Mă refer la a citi şi altceva decât ştiri, ziare sau horoscop. Sau mai bine spus, oare mai citesc părinţii şi profesorii cărţi de literatură, ştiintă, etc?

Nu ştiu… Greu de spus… Cărţile sunt din ce în ce mai scumpe, fie cele de literatură fie cele de ştiinţă. Iar pentru profesori…. de când nu se mai acordă bonusul de achizitionare cărţi….. puţini îşi mai cumpără cărţi.

Îmi place să intru în librării, să răsfoiesc multe cărţi în încercarea de a afla informaţii despre acea carte. Uneori cumpăr câte ceva. Dar… nu aşa cum mi-aş dori.

Dar nu de mult timp am primit o carte deosebită „Despre toate, pe scurt” cu subtitlul „De la Big Bang la ADN” scrisă de Bill Bryson.

http://www.librarie.net/p/263644/Despre-toate-scurt-Big-Bang-ADN

Când am primit-o şi am văzut că are 575 pagini m-am gândit că de foarte mult timp nu am mai citit o carte aşa de groasă şi….oare când o voi termina… Dar când am început să o citesc m-a atras foarte mult. Deşi este o carte de ştiinţă limbajul folosit este unul atractiv, simplu, amuzant şi distractive, la îndemâna oricui. Aproape că nu o las din mână.

M-a făcut să zâmbesc încă de la primele rânduri, în INTRODUCERE autorul spune: „…pentru ca dumneavoastră să vă aflaţi aici, a fost nevoie ca miliarde şi miliarde de atomi aflaţi în derivă să se adune cumva….”. Poate pentru ca autorul a făcut referire la atomi, specifici chimiei şi fizicii, m-a atras mult mai mult.

Chiar pentru un nespecialist cartea este atractivă şi uşor de citit. De aceea vă recomand să o citiţi, merită să o achizitionaţi. Pe viitor alte câteva păreri despre această carte deosebită.

Comments are closed.
Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.